Igen i år har Fridthjof Film fået en Bodil-nominering

Denne gang er det for dokumentarfilmen VÅBENSMUGLINGEN, der er instrueret af Andreas Kofoed og produceret af Miriam Nørgaard for Fridthjof Film.

VÅBENSMUGLINGEN følger den utrolige historie om Niels Holck, der tager til Indien for at nedkaste våben til lokale oprørere og hvordan missionen, der skulle være hemmelig, endte op med at blive en international skandale, der udmundede sig i en regulær diplomatisk krise mellem Danmark og Indien næsten 20 år senere.

Med filmen viser Andreas Koefoed vores to hovedpersoner Niels Holck og Peter Bleach i nutiden, hvor de snakker om deres ekstreme oplevelser, samt en rekonstruktion af selve våbennedkastet. De to filmiske metoder, dokumentaren og spillefilmen, bliver dermed sat sammen til en spændende og fængslende film, der bruger styrkerne fra begge filmgenre til at fortælle denne uvirkelige historie, der tager os med til 8 forskellige lande og involverer tre landes efterretningstjenester.

Filmen ser først og fremmest på hvor langt nogle mennesker kan gå for at gøre hvad de mener er rigtigt, om det er ude for lovens rammer eller ej. Filmen undersøger hvordan mennesker kan blive en brik i et stort internationalt spil og hvordan mørklægning, intriger og dobbeltspil hurtigt kan blive en del af hverdagen, når man sætter livet på spil på en fælles mission – og når missionen mislykkes.

Filmen, der igen livede op i debatten om Niels Holck og Danmarks forhold til Indien efter premieren i juni, er nomineret i kategorien ‘Bedste Dokumentar’.

Fridthjof Film vandt senest en Bodil for Armadillo i 2011.

Prisuddelingen finder sted d. 28. februar.