Nedtællingen til biografpremieren på storfilmen I KRIG & KÆRLIGHED er gået ind i sin afgørende fase. Med godt 100 dage til verdenspremieren i de danske biografer d. 15. november, løfter Fridthjof Film og United International Pictures i dag sløret for traileren til en af årets mest ventede danske film. Traileren frigives i anledning af, at det i disse dage er 100 år siden, at det berømte og afgørende slag ved Amiens fandt sted i Frankrig. Slaget startede d. 8. august 1918 og var starten på de allieredes 100-dages fremmarch, der sluttede krigen 11. november 1918. Det var et af de slag, der tog flest danske liv og dermed påvirkede utallige danske familier.

Som traileren til I KRIG & KÆRLIGHED viser glimt af, er det de helt store følelser der er på spil – lidenskab, længsel, håb, sorg, had, jalousi og død. Vi får bl.a. et første glimt af Sebastian Jessen som den magtesløse og desperate Esben, der hjemvendt fra 1. Verdenskrig kæmper for at holde fast på sin familie, Rosalinde Mynster som hans splittede og hårdt prøvede hustru Kirstine, Game of Thrones-stjernen Tom Wlaschiha som den tyske officer Gerhard, der forelsker sig i Kirstine, Thure Lindhardt og Ulrich Thomsen som livsfarlige og tyskervenlige modstandere, Morten Brovn som invalideret soldat og Natalie Madueño som ulykkelig hustru, der mærker krigens konsekvenser helt inde på kroppen.

I KRIG & KÆRLIGHED er et episk kærlighedsdrama inspireret af virkelige hændelser og den første danske film nogensinde, der foregår under 1. Verdenskrig. Den er instrueret af Kasper Torsting og produceret af Ronnie Fridthjof, der også fik ideen til filmen. De to har sammen skrevet manuskriptet.

Om Slaget ved Amiens

Fire år efter, 1. Verdenskrig brød ud, indledte de allierede styrker den 8. august 1918 det, der sidenhen blev kendt som Hundrededagesoffensiven. Det var denne offensiv, som førte til våbenhvilen den 11. november – og efterfølgende afslutningen på krigen. Det første slag fandt sted ved Amiens, et trafikalt knudepunkt i det nordlige Frankrig ved floden Somme. Det var ved dette slag, at vinden endegyldigt vendte for de allierede styrker. En kombination af overraskelsesangreb, militær overlegenhed og svækkede tyske kræfter efter flere fejlslagne angreb i månederne op til gjorde en fremrykning på mere end 11 kilometer mulig for de allierede – allerede på slagets første dag. Som den britiske krigskorrespondent Philip Gibbs bemærkede, repræsenterede slaget samtidig et løft i soldaternes moral, ”som er af større betydning end det erobrede terræn”. Hvad tyskerne angik, konstaterede han: ”Alt, hvad de håber på nu, er at forsvare sig selv lang tid nok til at opnå en fred ved forhandling.”

Historien

Da Esben deserterer fra krigen, er det for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl efter 3 år. Men alt er ændret i hans fravær… Den charmerende tyske officer Gerhard bejler kraftigt til Kirstines hjerte og rollen som familiefar. Esben må sætte alt ind for overlevelse, kærligheden og at redde familien.

Fridthjof Films største produktion til dato

I KRIG & KÆRLIGHED produceres af Fridthjof Film og er selskabets største projekt til dato. Filmen er blevet realiseret takket være et tæt samarbejde med støtte fra Det Danske Filminstitut (Markedsordningen), FilmFyn, Danmarks Radio, Fabrikant Mads Clausens Fond,  Nordisk Film & TV Fond, Sønderborg Kommune og Tønder Kommune.

I KRIG & KÆRLIGHED co-produceres med det tjekkiske selskab Film United og de tyske selskaber Nordfilm Kiel og Tam Tam Film. Idet filmen naturligt foregår på dansk og tysk har de to tyske filmfonde Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) og Nordmedia støttet op om projektet. Filmen er desuden støttet af Creative Europe MEDIA.

I KRIG & KÆRLIGHED distribueres i Danmark af United International Pictures, Fridthjof Film Distribution og Mis. Label  i Danmark. Filmen er derudover præsolgt til den tyske tv-kanal NDR og norske TV2.

For yderligere information, kontakt venligst:

Michael Feder, michael@have.dk, 22 43 49 42

Fakta om I KRIG & KÆRLIGHED

Holdet:

Instruktør: Kasper Torsting

Manuskript skrevet af: Ronnie Fridthjof og Kasper Torsting

Producer: Ronnie Fridthjof

Fotograf: Jesper Tøffner

Producent: Fridthjof Film

Co-producenter: Nordfilm Kiel, Tam Tam Film og Film United

Samarbejdspartnere: Det Danske Filminstitut, Danmarks Radio, Fabrikant Mads Clausens Fond, Nordisk Film & TV Fond, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH), FilmFyn, Sønderborg Kommune, Tønder Kommune, Creative Europe MEDIA, Den Tjekkiske Film Fond, NDR og TV2 Norge.

Distributør: United International Pictures, Fridthjof Film Distribution og Mis. Label

Rolleliste:

Sebastian Jessen: Esben

Rosalinde Mynster: Kirstine

Tom Wlaschiha: Gerhard

Thure Lindhardt: Hansen

Ulrich Thomsen: Müller

Natalie Madueño: Marie

Morten Brovn: Jes

Gallapremiere: Den 11. november 2018 i Sønderborg

Biografpremiere: Den 15. november 2018 over hele landet