THE WAR SHOW har vundet jury-prisen på Venice Days, samt checkpoint-prisen ved Bergen International Film Festival

THE WAR SHOW blev modtaget af et stående massivt bifald, da filmen blev vist som dette års åbningsfilm på Venice Days i samarbejde med Venedig Film Festival og filmen er netop blevet kåret af den officielle Jury som dette års vinderfilm.

Juryen lagde i sin bedømmelse vægt på, at “THE WAR SHOW er en film, som giver et stærkt menneskeligt indblik i den komplekse krig i Syrien. Endvidere at det er en film, som alle burde se”.

To af verdens førende film-medier Variety og Screen har rost festivalen for at have valgt THE WAR SHOW som åbningsfilm.

THE WAR SHOW har endvidere vundet en stor pris til Bergen International Film Festival. Filmen var én blandt mange i checkpoint-konkurrencen, der indeholder film, som alle omhandler menneskerrettighederne. Med prisen følger 25.000 norske kroner, der skal bruges til at støtte det miljø eller den sag, filmen omhandler.

Instruktør Andreas Dalsgaard siger: “Det har været overvældende at opleve den måde, filmen er blevet modtaget på for både Obaidah og jeg. Det her er en film, vi har lavet sammen, men samtidig er det jo også Obaidahs historie og derfor var det en utrolig stærk oplevelse for os begge, at se den måde filmen blev taget imod på i Venedig. Både af publikum, de udenlandske anmeldere og nu også af den officielle jury. Det er en stærk og vigtig film for Syrien mest af alt, der går tæt på en af vor tids største menneskelige katastrofer og vi ser frem til, at filmen får dansk premiere den 26. oktober.”

Også de udenlandske anmeldere har taget rigtig godt imod de to instruktører, danske Andreas Dalsgaard og den syriske radio-dj Obaidah Zytoons dokumentarfilm, som følger Obaidah og hendes venner, der i 2011 bliver revet med af opstanden imod regimet. De lever blandt kunstnere og aktivister og filmer deres liv, da de begynder at deltage i demonstrationerne mod præsident Assad. Men som opstanden udvikler sig til en blodig borgerkrig, bliver deres venskab testet af fængslinger, død og vold. Zytoon forlader Damaskus og rejser til sin hjemby Zabadani, til rebellernes højborg Homs og til det nordlige Syrien, hvor hun oplever den spirende ekstremisme. THE WAR SHOW er en personlig roadmovie, der følger Syriens skæbne og en gruppe venner, hvis håb og drømme forvandles til mareridt, alt imens landet synker sammen i kaos.