Skærmbillede 2017-03-06 kl. 11.22.02

 

The War Show går Obaidah Zytoon og hendes venner på gaderne for at dokumentere oprøret mod regimet i Syrien. Zytoon og hendes danske medinstruktør Andreas Dalsgaard fortæller uhørt modigt om konflikten i det borgerkrigshærgede land. Sammen har de skabt et rørende portræt af et miljø, hvor venskab, kærlighed og håb trives i skyggen af undertrykkelse og krigshandlinger. Et majestætisk dokument, der spænder fra det intime til den store historie, som vi tror, vi kender fra medierne, men som filmen viser os, at vi kun kender meget overfladisk. Båret frem af en gruppe mennesker, der griber os med deres engagement, livsvilje og tro på fremtiden.

Gruppen begynder at leve blandt aktivister og filmer demonstrationerne mod præsident Assad. Opstanden udvikler sig til en blodig borgerkrig, og deres venskab bliver testet af fængslinger, død og vold.

Zytoon forlader Damaskus og rejser til sin hjemby Zabadani, til rebellernes højborg Homs og til det nordlige Syrien, hvor hun oplever den spirende ekstremisme.

Bag ‘The War Show’ står Andreas Dalsgaard, som har instrueret flere prisvindende dokumentarer, bl.a. The Human Scale, mens det er Obaidah Zytoons første gang i instruktørstolen.