THE WAR SHOW instrueret af Andreas Dalsgaard og Obaidah Zytoon er udtaget i den prestigefyldte kategori “TIFF Doc Programme” på dette års Toronto Film Festival og er åbningsfilm ved Venice Days

Dokumentarfilmen THE WAR SHOW om krigen i Syrien er udtaget til Nordamerikas største film festival Toronto International Film Festival. Filmen er instrueret af danske Andreas Dalsgaard og syriske Obaidah Zytoon og er produceret af Fridthjof Film. Tidligere på måneden blev det afsløret, at filmen desuden er udtaget som åbningsfilm i  konkurrence i “Venice Days” og får således verdenspremiere på dette års Venedig Film Festival.

Producer Miriam Nørgaard siger: “Vi er utrolig stolte over, at The War Show er udtaget til både Venedig og TIFF. Filmen giver et sjældent indblik i krigen i Syrien, optaget og filmet indefra af en gruppe venner, og kan være med til at belyse den komplekse situation i Syrien.”

THE WAR SHOW er historien om den syriske radio-vært Obaidah Zytoon og hendes venner, der i 2011 bliver revet med af opstanden imod regimet. De lever blandt kunstnere og aktivister og filmer deres liv, da de begynder at deltage i demonstrationerne mod præsident Assad. Men som opstanden udvikler sig til en blodig borgerkrig, bliver deres venskab testet af fængslinger, død og vold.

Zytoon forlader Damaskus og rejser til sin hjemby Zabadani, til rebellernes højborg Homs og til det nordlige Syrien, hvor hun oplever den spirende ekstremisme. THE WAR SHOW er en personlig roadmovie, der følger Syriens skæbne og en gruppe venner, hvis liv og drømme forvandles til mareridt, alt imens landet synker sammen i kaos.

THE WAR SHOW, der er skrevet af de to instruktører, er produceret af Miriam Nørgaard, Alaa Hassan for Fridthjof Film i samarbejde med Dharmafilm og co-produceret af October Oy. Filmen har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Klara Grunning-Harris og DR ved Mette Hoffmann Meyer, IMS og CKU i Danmark. Derudover mange internationale finansiører.