Project Description

Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, går det op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab har bragt dem i livsfare. Mistanken lander på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje om ondskaben kunne komme fra dem selv. UNDTAGELSEN er en nervepirrende thriller, der skildrer hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter. Men først og sidst om at være menneske i et moderne samfund.

Endelig!
14 år efter udgivelsen af én af de største danske bogsensationer i det 21. århundrede er det med stor glæde, at Christian Jungersens folkelige gennembrudsroman Undtagelsen får sin egen filmatisering og bliver til en ny dansk thriller i det helt store format. Da Undtagelsen udkom på Gyldendal i 2004 blev den en øjeblikkelig megasucces med overstrømmende anmeldelser og udsolgte oplag. Bogen har solgt svimlende 200.000 eksemplarer i Danmark og er udgivet internationalt i 20 lande over hele verden, bl.a. USA hvor den fik en fornem anmeldelse i The New York Times. Herhjemme blev den også belønnet med De Gyldne Laurbær, og i årene siden udgivelsen har flere filmselskaber været interesseret i en filmatisering.

Fridthjof Film har til UNDTAGELSEN sikret sig en funklende stjernebesætning af kvindelige danske skuespillere. Som de fire kvinder på kollisionskurs på et NGO-kontor kan publikum glæde sig til at opleve Sidse Babett Knudsen (Anne-Lise), Danica Curcic (Iben), Amanda Collin (Malene) og Lene Maria Christensen (Camilla).

UNDTAGELSEN går i optagelse d. 27. august og får forventet biografpremiere i efteråret 2019.

IMDB

Jeg kan ikke få armene ned over at skulle arbejde sammen med fire så stærke og talentfulde skuespillerinder i en historie om menneskets mørkeste afkroge. Sammen skal vi dykke ned i et fascinerede kvindeunivers, med ekstremt spændende og komplekse karakterer, der ikke bare lyver overfor hinanden men også overfor sig selv. En uheldig sammenblanding, der giver ondskaben frit spil.

Instruktør, Jesper W. Nielsen

Jeg tror meget på Jesper W. Nielsen og Christian Torpes vision for filmen. De har en stærk fornemmelse for fortællingen og karaktererne, og jeg er meget imponeret af manuskriptet. Det er rart at give slip på sin ”baby”, når det er så kyndige og talentfulde filmfolk, der skal tage sig af den. Det er derfor med store forventninger at jeg ser frem til at sætte mig i mørket og se den færdige film, udtaler han.

Forfatter, Christian Jungersen

Jeg glæder mig meget til at spille sammen med alle disse dygtige skuespillere og til endelig at skulle arbejde sammen med Jesper igen, det har jeg længe ønsket. Jeg læste bogen på én dag, da jeg hørte om projektet. Den er jo virkelig en pageturner, en god thriller, med nogle virkeligt spændende karakterer.  Det er både oplagt og udfordrende at skulle lave bogen til film, men for os skuespillere er det jo et fantastisk oplæg at kende karakterens tanker så godt. Jeg glæder mig.

Skuespillerinde, Sidse Babett Knudsen

Danica Curcic – Iben

Amanda Collin – Malene

Sidse Babett Knudsen – Annelise

Lene Maria Christensen – Camilla

Olaf Johannesen – Poul

Magnus Krepper – Gunnar

Simon Sears – Rasmus

Instruktion – Jesper W. Nielsen

Manuskript – Christian Torpe

Producere –  Marcella Dichmann, Mille Bjørke og Miriam Nørgaard

Fotograf – Erik Zappon

1st AD – Jesper Grüner

Line Producer – Thomas Yong

Production Coordinator – Michelle Brøndum

Production Designer – Sabine Hviid

Komponist – Henrik Lindstrand

Executive Producer – Ronnie Fridthjof

Producent: Fridthjof Film

Investorer: Det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Creative Europe Media og Nordisk Film & TV Fond.

Internationalt salg: Level K v/ Tine Klint