Project Description

En rørende familiehistorie om at se fortiden i øjnene.

Han forlod sin gravide kone og lille datter uden at sige farvel. Fire måneder senere blev han skudt, kun 26 år gammel. Digteren Gustaf Munch-Petersens død i Den Spanske Borgerkrig splittede familien ad i tre generationer. Idag, 75 år efter, forsøger hans barnebarn, filminstruktøren Laurits Munch-Petersen, at opklare mysteriet og samle familien igen ved at gå i sin berømte morfars fodspor. Men hvor begynder man? SKYGGEN AF EN HELT er en universal fortælling om konsekvenserne af krig. En personlig historie om en krigshelt, der med sine idealistiske overbevisninger valgte at kæmpe i de internationale brigader og efterlod sin gravide kone og datter i ly af natten uden at sige farvel. Var han en helt eller kujon? Det er en fortælling om den anden side af medaljen.

Laurits Munch-Petersen har i samarbejde med den Oscar-nominerede dokumentarist Anders “Burma VJ” Østergaard, skrevet manuskriptet til denne moderne genre mix af dokumentar, genindspilninger og arkivmateriale.

SKYGGEN AF EN HELT havde premiere tilbage i juni 2015, og er blevet til i samarbejde med DR og Det Danske Filminstitut. Filmen distribueres af DOXBIO.

IMDB

Laurits Munch-Petersen

Ruth Brejnholm

Alan Warren

Ole Sohn

Robert-Jan Maycock

Knud Svart

Ebbe Munch Larsen

Iris Munch-Petersen

Lucia Munch-Petersen

Ursula Munch-Petersen

Asger Schnack

Laura Baruel

Ulrich Thomsen

Daniel Dencik

Instruktør – Laurits Munch-Petersen

Manuskript – Anders Østergaard, Laurits Munch-Petersen og Jacob Ditlev

Producer – Miriam Nørgaard

Fotograf – Blai Tomas

Klippere – Jacob Ditlev, Mikael Ebbesen, Henrik Vincent Thiesen, Fanni Liv Engelbrecht, Anders Villadsen og Jakob Thuesen

Komponist – Peter Peter

Scenograf – Sabine Hviid

Premieredato: 3. juni 2015

Varighed: 90 minutter

Investorer/samarbejdspartnere: DR og Det Danske Filminstitut

Distribution: DOXBIO