Project Description

I dette psykologiske drama følger vi en flok danske soldater i krig. Vi går helt tæt på de to unge soldater Mads og Daniel, som drager i krig for første gang. Daniel er den sarkastiske vovehals og Mads den følsomme idealist. I seks måneder står de ansigt til ansigt med fjenden. Angsten for den pludselige død og den stigende mistro til afghanerne gør dem mere og mere isolerede i det land og blandt de mennesker, de er sendt afsted for at hjælpe. Filmen går helt tæt på de menneskelige konsekvenser, når man som ung sendes i krig og idealerne møder virkeligheden.

Et hav af priser
ARMADILLO blev kort efter sin lancering en stor succes, der medførte et hav af vundne priser og nomineringer på de store festivaler rundt omkring i verden. Den har blandt andet vundet i Cannes, samt en Emmy, en Bodil og en Robert.

Dokumentaren er blevet til i samarbejde med Det Danske Filminstitut,  Nordisk Film og TV Fond, Det Svenska Filminstitutet og TV2 Danmark. Filmens co-producenter er Auto Images, Film i Skåne og VPRO. Yderligere samarbejde med More4, ZDF/ARTE, NRK, YLE, SVT, TO & Knowledge Network og DR International Sales.

IMDB

Instruktør – Janus Metz

Manuskript – Janus Metz

Producere – Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann

Fotograf – Lars Skree

Klipper – Per K. Kirkegaard

Lyd – Henry Michaelsen og Rasmus Winther

Komponist – Uno Helmersson

Premieredato: 25. maj 2010

Varighed: filmen findes i to udgaver, én på 100 minutter (biografversion) og én på 59 minutter (tv-version)

Investorer/samarbejdspartnere: Det Danske Filminstitut,  Nordisk Film og TV Fond, Det Svenska Filminstitutet, TV2 Danmark, More4, ZDF/ARTE, NRK, YLE, SVT, TO & Knowledge Network og DR International Sales..

Co-producenter: Auto Images, Film i Skåne og VPRO.

Distribution: National distribution foretages af Nordisk Film biografdistribution. International distribution foretages af DR International Sales.