Fridthjof Film

Fridthjof Film blev grundlagt i 2000 af Ronnie Fridthjof, og er i dag kendt som en markant spiller indenfor spillefilm, TV-serier og dokumentarer i Danmark.
Vi søger altid at finde en balance mellem kunstnerisk kvalitet og det kommercielle. Dette lykkedes eksempelvis med den Cannes-vindende ARMADILLO, der samtidig med festival successen blev den 2. mest sete dokumentarfilm i danske biografer nogensinde. Også dramaserien HEARTLESS, der er solgt til hele verden, herunder HBO og Netflix, fandt sin vej til Berlin filmfestival, hvor den som den første TV-serie nogensinde blev udvalgt til programmet “Generations”. Firmaet blev for alvor kendt i 2008 da Blockbusteren BLÅ MÆND uden om det traditionelle støttesystem overraskede alle med 450.000 solgte billetter. Fra samme instruktør, Rasmus Heide, har vi efterfølgende produceret JULEFROKOSTEN, ALLE FOR ÉN, ALLE FOR TO og ALLE FOR TRE der alle er åbnet som nr. 1 i biograferne og er nogle af de mest sete film på TV2 i Danmark.

IMDB

Find vej

Fridthjof Film A/S
Spontinisvej 7
2450 København SV
Denmark

Fridthjof Film holder til på Skofabrikken – det kreative filmmiljø i København SV lige ved siden af Valby Hallen. Der er gratis parkering, og ellers ligger vi fem minutters gang fra Ny Ellebjerg station som nås med både linie A, E og F.

Email: mail@f-film.com

Faktura og andet økonomi skal sendes til:
faktura@f-film.com

Hvem er vi

Ronnie Fridthjof

Producent

Assistent: patoronnie@f-film.com

Ronnie har arbejdet i mediebranchen siden han som den yngste i verden startede og drev en radiostation, kun 11 år gammel.

Han er uddannet på Den Europæiske Filmhøjskole, som han i dag også sidder i bestyrelsen af. Senere videreuddannet hos Nordisk Film og taget supplerende kurser på Den Danske Filmskole.

Ronnie har produceret successer som BLÅ MÆND, ARMADILLO, ALLE FOR EN/TO/TRE og HEARTLESS. Senest har han produceret I KRIG OG KÆRLIGHED.

Filmmagasinet Ekko har udnævnt ham som en af de mere indflydelsesrige personer i den danske filmbranche, bl.a. pga. hans store involvering i de fremtidige forretningsmodeller for branchen. I 2013 blev han overrakt IB-prisen, der gives af danske filminstruktører til producenter med særligt flair for iværksætteri og alternative måder at tænke på.

Marcella Lindstad Dichmann

Producer

Marcella@f-film.com
Assistent : patomarcella@f-film.com
Tlf: 26 83 30 39

Marcella startede som producer hos Fridthjof Film i foråret 2017. Hun har en lang erfaring med at producere familiefilm for ASA Film, hvor hun har produceret den prisvindende succes MGP MISSIONEN, som blandt andet var nomineret til en Krystalbjørn i Berlin, samt de populære FAR TIL FIRE film. Marcella har desuden produceret det hæsblæsende gameshow  ”Livredderne”, i samarbejde med Trygfonden og Highwire, til DR Ultra. Sideløbende har hun varetaget opgaver som Semifinale jury for The International Emmy Awards Kids, Voting Member for EFA, samt for nylig deltaget som sparringsgruppedeltager hos Børnerådet, for at sikre bedre vilkår for børn i branchen.  Via FilmFyns nye initiativ FilmBiz, som er et kompetanceudviklingsforløb for alle med tilknytning til filmbranchen i Region Syddanmark, deltager hun som underviser. Marcella er også uddannet arbejdsmiljøleder og har samtidig taget supplerende kurser på Den Danske Filmskole. Senest har Marcella produceret spillefilmen UNDTAGELSEN, baseret på Christian Jungersens bestseller af samme navn.

Mille Bjørke

Producer

mille@f-film.com 
Assistent : patomille@f-film.com
Tlf: 20 85 86 25

Mille Bjørke er uddannet producer fra Super16 i 2016. Samtidig har hun på Fridthjof Film siden 2013 været med til at producere både film og TV-serier. Senest har hun produceret filmatiseringen af Christian Jungersens bestseller UNDTAGELSEN, inst. af Jesper W. Nielsen. To måneder efter afgang på S16 havde hun premiere på sin første spillefilm; ALLE FOR TRE inst. af Rasmus Heide. Undervejs har hun været udviklingsproducer på det historiske drama I KRIG & KÆRLIGHED, og inden da tæller hendes projekter titler som TV-serien HEARTLESS inst. af Natasha Arthy og Kaspar Munk samt Morten BH’s KOLBØTTEFABRIKKEN, som hun var med til at færdiggøre.

Mille har før dette arbejdet som assistent på Nimbus Film og freelance for Toolbox- og SF Studios-produktioner. Hun har tidligere læst masterniveauet “Producing for Film and Television” på University of BC, Vancouver. Undervejs arbejdede hun som PA på FOX TV-serien FRINGE.

Det er også blevet til en håndfuld kortfilm med international festivaldeltagelse. Senest S16-afgangsfilmen SØSTRE af finske Toni Kamula på Vancouver Int. FF, Göteborg FF, Helsinki Int. FF m.fl.. Også 4REALITY af Jacqueline Landau og UNG FOR EVIGT af Ulaa Salim som vandt priser på New York City Int. FF.

I 2017 deltog Mille i Young Nordic Producers Club i Cannes og har nu nye projekter i støbeskeen.

Stephanie Wiese

Producer

stephanie@f-film.com
Tlf: 31271748

Stephanie har været ansat hos Fridthjof Film siden 2017. Hun har arbejdet som Associate Producer på Fridthjof Films I KRIG & KÆRLIGHED, instrueret af Kasper Torsting. Hun arbejder nu på udviklingen af flere nye spillefilms projekter.

Stephanie har tidligere arbejdet hos Beofilm og freelance på flere Super16 og TISCH NYE produktioner som Producer Assistent.

Stephanie er uddannet fra New York Film Academy i Los Angeles, hvor hun udover hendes uddannelse har udviklet og produceret lowbudget spillefilmen “Unplanned Parenthood” og arbejdet som producer på flere kortfilm.

Derudover har hun en uddannelse i Business Administration og Marketing fra Niels Brock Business College og en baggrund som Business Development Manager i IT branchen.

Rasmus Heide

Instruktør

Rasmus@f-film.com

Rasmus Heide har været med helt fra starten og står som instruktør og forfatter bag stort set alle Fridthjof Films største succeser – BLÅ MÆND, JULEROKOSTEN, ALLE FOR ÉN/TO og senest ALLE FOR TRE, der havde premiere i februar 2017. Heide har vundet Robert-festens publikumspris fire gange – for BLÅ MÆND i 2009, ALLE FOR ÉN i 2012, ALLE FOR TO i 2014 og ALLE FOR TRE i 2017. Derudover blev BLÅ MÆND tildelt Svend-prisen, og ALLE FOR TO vandt en Zulu-award for Årets Film i 2013.

Kristoffer Lindved Karkov

CFO

kristoffer@f-film.com
Tlf: 61 31 77 39

Kristoffer er husets talnørd, der håndterer budgetter, costrapporter og regnskaber. Han har været ansat hos Fridthjof Film siden april 2016. Han er uddannet cand.merc.aud fra CBS og har ud over brancheerfaring haft 8 års revisorerfaring, og har blandt andet været ansat som revisor hos KPMG og EY.

Mia Haarup Hagner Fridthjof

Producer/Forfatter

Mail: mia@f-film.com
Tlf: 31 41 21 24

Mia kommer fra en baggrund i biografverdenen som daglig leder og er derudover uddannet som markedsføringsøkonom med speciale i filmbranchen. Mia har været involveret i de fleste produktioner firmaet har lavet siden 2009 med finansiering, locations, lancering og presse arbejde. Mia er desuden gift med Ronnie Fridthjof… og vi forstår ikke helt, hvordan det er lykkedes ham at være så heldig!? Mia arbejder til dagligt som producer og forfatter og udvikler primært projekter til børn og unge.

Emma Drost Jensen

Junior Producer

emma@f-film.com
Tlf: 21 90 40 84

Emma Drost Jensen startede som producerassistent på Fridthjof Film I foråret 2015. Hun arbejder nu som juniorproducer under Marcella Lindstad Dichmann, og har blandt andet været med på dokumentarfilmene THE WAR SHOW og SKYGGEN AF EN HELT. Tidligere har hun en bachelor i æstetik og engelsk litteratur fra Oslo Universitet, samt en kandidatgrad i medievidenskab fra Århus Universitet. I forbindelse med studiet har hun været med til at producere flere kortfilm.

August Colding

Producerassistent

Mail: august@f-film.com
Tlf: 61276796

August er yngstemand hos Fridthjof Film og har været ansat som producerassistent siden Juni 2018. Siden januar 2019 har han arbejdet som personlig producerassistent for Ronnie Fridthjof.

August skabte sin egen erfaring indenfor filmbranchen, ved at producere kortfilm og musikvideoer for egen regning. Han kommer direkte fra et ophold på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, hvor han har uddannet sig i produktion, instruktion og skuespil. I hans tid her, har August været inde over udviklingen, produktionen, lanceringen og festivalkoordineringen af henholdsvis I KRIG OG KÆRLIGHED og UNDTAGELSEN.