Dansk dramasucces fortsætter – HEARTLESS solgt før premiere

Den danske dramaserie HEARTLESS, der først har verdenspremiere herhjemme d. 28. april, er allerede solgt til territorier, der dækker over 40 lande, og flere står i kø for at se den i Cannes, når det internationale MIPTV marked åbner i denne uge.

”Der har været en stor interesse fra internationale kunder, både TV-stationer og distributører. Vi har solgt til territorier, der dækker 41 lande udover Skandinavien, og har en liste på mere end 65 kunder, som ønsker at se serien. Det er derfor med stor spænding vi nu rejser til messen Miptv i Cannes og præsenterer det færdige resultat” udtaler Helene Aurø Souschef i DR Sales, som sammen med resten af teamet forestår salget af Heartless til udlandet.

Også producent og producer på serien, Ronnie Fridthjof, er begejstret over den internationale succes; “Ambitionen var at lave drama på højeste niveau med den nye generation af skuespillere og i en genre, som vi ikke tidligere har set i Danmark. Den anerkendelse der kommer fra udlandet giver en ubeskrivelig glæde og tyder på, at vi har ramt rigtigt. Allermest glæder det mig at det her ikke kun åbner døre for Fridthjof Film, men også vil bane vejen for en ny generation af skuespillere, der leverer en pragtpræstation gennem Natasha Arthys naturtalent i instruktion”.

Om det at tage en risiko med noget, der ikke er prøvet før siger han: “Jeg har dage hvor jeg tænker at dette er starten på enden for mit firma, og så er der dage som i dag, hvor jeg er stolt over at være en del af tilblivelsen. Uden disse chancer ville det ikke være sjovt at gå på arbejde, og jeg er enormt taknemmelig for at SBS Discovery Media har turde være med på denne rejse, og den opbakning der er fra Public Service Puljen og Copenhagen Film Fund”.

Redaktør, Lars Ellegaard, fra SBS Discovery Media udtaler: “Samarbejdet med Fridthjof Film og hele holdet har været båret af en sjælden lyst, energi og professionalisme. Jeg tror denne kombineret med det vi kan, og så ikke mindst Public Service Puljens støtte, har fået serien op på internationalt plan. Vi er super glade for resultatet og glæder os til at vise første afsnit på Kanal 5 den 28. april”.

Heartless bygger på en originalidé om de unge tvillingesøskende, Sebastian og Sofie, der bærer på en mørk, dyster og fatal hemmelighed: For at overleve skal de hive livskraft ud af andre mennesker. Stopper de ikke i tide vil deres ofre brænde op. Hvor Sofie har det fint med denne ”egenskab”, vil Sebastian ikke længere leve på andres bekostning. Han får derfor overbevist sin søster om, at de skal finde ud af hvorfor de er som de er, og om der er en måde de kan blive normale på.

I deres jagt efter svar ledes de til den dystre og traditionsbundne kostskole Ottmannsgaard hvor en mørk og forfærdelig historie siver op igennem gulvbrædderne.

Serien er produceret af Ronnie Fridthjof, instrueret af Natasha Arthy og skrevet af hovedforfatter Nikolaj Scherfig (Broen) og episodeforfatter Morten Dragsted. Filmfotograf er Jesper Tøffner.

Serien er produceret af Fridthjof Film i samarbejde med SBS Discovery Media, og med støtte fra Public Service Puljen og co-producent Copenhagen Film Fund.