Resized pressefoto, Kasper Torsting og Ronnie Fridthjof

I KRIG & KÆRLIGHED bliver den første dansk-tyske spillefilm med 1. verdenskrig som omdrejningspunkt. Kærlighedsdramaet udspiller sig i og omkring Sønderborg, der dengang var tysk. Filmen har premiere d. 11. november 2018, der markerer 100 års dagen for krigens afslutning.

Fridthjof Film kan i dag offentliggøre planerne for den danske storfilm I KRIG & KÆRLIGHED. Det er filmselskabets største projekt til dato med et budget på ca. 35 millioner. I spidsen står producer Mille Bjørke og producent Ronnie Fridthjof, der sammen har produceret ALLE FOR TRE der i disse dage har stor succes i biograferne med over 250.000 solgte billetter på lidt over to uger. Selskabet og makkerparret ser frem til at prøve kræfter med en helt anden genre.

Historien

I KRIG & KÆRLIGHED handler om den danske soldat Esben, der vender hjem til sin elskede hustru Kristine og deres lille barn efter to år i krig for tyskerne. Hjemme er alting dog ikke som før. Drengen kan knap huske sin far, og en tysk officer, Gebhardt, er kommet tæt på familien. Hvad der i første omgang virker uskyldigt bliver meget hurtigt alvorligt, da Gebhardt sender Esben afsted til fronten igen. Esben flygter og ender i skjul på sit eget loft. Herfra kan han nu kun passivt se til, mens familien langsomt overtages af en anden mand og han stilles overfor dilemmaet, hvor langt man kan gå i krig og kærlighed.

Instruktøren

Filmen skal instrueres af den danske instruktør Kasper Torsting, der ud over at være en anerkendt reklamefilmsinstruktør, netop har færdiggjort sin første TV-serie “Ø” for Canal+ i Frankrig, med store internationale og danske skuespillere. Han har tidligere arbejdet sammen med Fridthjof Film og producer Ronnie Fridthjof på andre projekter med krig som omdrejningspunkt, den prisbelønnede dokumentarfilm Armadillo og TV-serien “Vores Krig” hvor han var redaktør og selv instruerede en af filmene om den daværende forsvarsminister.

Internationalt potentiale med hjælp fra Hollywood

Selvom ingen af skuespillernavnene er offentliggjort endnu kan instruktøren godt afsløre, at det er nogle store danske og internationale navne han allerede nu snakker med om hovedrollerne. Ambitionen er da også, at filmen har et stærkt dansk fodfæste med internationalt potentiale.

Filmen co-produceres i tæt samarbejde med et af Tysklands største produktionsselskaber, Studio Hamburg Production Group (Nordfilm Kiel), med producerne Christian Friedrichs og Kerstin Ramcke. Derudover bærer en mangeårig relation til Star Wars-producer Rick McCallum nu frugt for Fridthjof Film, der har fået ham med på projektet.

Idéen til filmen er inspireret af Karsten Skovs bog KNACKER, og manuskriptet er skrevet af den anerkendte tyske manuskriptforfatter Astrid Ströher i samarbejde med Kasper Torsting.

Filmen er netop ved at blive finansieret, og udviklingen er allerede støttet af Det Danske Filminstituts ”Initiativ til udvikling af dansk-tyske ko-produktioner” og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) samt TV2, Sønderborg Kommune og Nordisk Film Distribution.