VALGT_fridthjof_film_pressedag_farve_085

Pressemeddelelse, 19. november 2017

Episk dansk kærlighedsdrama fra 1. Verdenskrig bliver en realitet

Fridthjof Film kan i dag fortælle, at planerne om at lave et episk og rørende kærlighedsdrama baseret på virkelige hændelser under 1. Verdenskrig, nu bliver virkelighed. KRIG & KÆRLIGHED bliver dermed den første danske spillefilm nogensinde fra perioden under 1. Verdenskrig.

Storfilmen er skrevet af instruktør Kasper Torsting, der har haft held med at tiltrække store skuespillere som det biografaktuelle talent Sebastian Jessen (Mens vi lever), Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ og Ulrich Thomsen.

KRIG & KÆRLIGHED begynder optagelser i februar i Sønderborg, hvor den også får gallapremiere på 100-årsdagen for afslutningen på 1. Verdenskrig d. 11. november 2018. Filmen får biografpremiere over hele landet d. 15. november 2018.

Historien

Da Esben desertere fra krigen er det for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og sønnen Karl efter 3 år.

Men alt er ændret i hans fravær…

En charmerende tysk officer har overtaget rollen som familiefar
og bejler kraftigt til Kirstines hjerte.

I skjul på sit eget loft bliver Esben vidne til dette mareridt og må
sætte alt ind for overlevelse, kærligheden og at redde familien.

Stærkt cast

Fridthjof Film er stolt over at kunne præsentere Sebastian Jessen i den mandlige hovedrolle som Esben. Sebastian Jessen, der netop nu er brandaktuel og rost for sin hovedrolle i dramaet Mens vi lever, har tidligere haft en markant rolle i Susanne Biers kæmpe succes Den skaldede frisør samt forskellige danske tv-serier. Rollen som Esben er hans livs største.

Sebastian Jessen udtaler:

“Personligt ser jeg utrolig meget frem til at skildre Esben, der vender hjem til sin familie. Er der den samme ubetingede kærlighed, som der var inden han drog i krig? Hvordan har tre år ved fronten påvirket Esben og hans indstilling til livet? Har hans grænser for hvad man kan gøre i krig ændret, hvad han mener man kan gøre derhjemme i kærlighedens navn? Der er så meget potentiale i historien og karaktererne som jeg glæder mig enormt til at dykke ned i. Som far kan jeg kun forestille mig, at det må være noget af det mest forfærdelige. At tage væk og aldrig vide om man kommer tilbage. Men måske er tanken om at komme tilbage, og ikke føle, at man hører til mere, endnu mere ubærlig. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med fantastiske kollegaer, og så er jeg helt vild med Kasper Torsting og Ronnie Fridthjofs vision om episk realisme.

I den kvindelige hovedrolle ses Rosalinde Mynster i rollen som Esbens kone Kirstine. Rosalinde har tidligere haft store roller i bl.a. Niels Arden Oplevs To verdener, Nikolaj Arcels Sandheden om mænd og TV2s populære dramaserie Badehotellet. Hun vandt i sommers en publikumspris for Bedste Kvindelige Hovedrolle til den årlige Svend Prisen i netop samme serie.

Rosalinde Mynster udtaler:

Jeg glæder mig rigtigt meget til at spille Kirstine. Det er en meget stærk kvindekarakter, der ud over kærlighedsfortællingen også er historien om de Sønderjyske kvinder, der næsten over natten blev selvstændige da deres mænd drog i krig og de skulle stå for alting selv.  Historien behandler især tiden, da mændene så begynder at vende hjem og de nye roller i familien giver gnidninger. Det er sjældent i film at se en mere domestisk skildring af krig, hvor vi også får lov til at opleve krigen ud fra et kvindeligt synspunkt. Jeg glæder mig derfor enormt meget til at spille Kirstine og arbejde sammen med de øvrige dygtige spillere.”

Thure Lindhardt er i rollen som den danske ”tysker” Hansen tilbage i dansk film efter roller i tv-serier som Broen og vikingeserien The Last Kingdom. Natalie Maduenõ fra DR1s dramaserie Bedrag og filmen Swinger spiller Kirstines gode veninde Marie, og Ulrich Thomsen spiller den tyske officer Müller. De øvrige roller er endnu ikke offentliggjort.

Instruktøren og produceren

KRIG & KÆRLIGHED skal instrueres af den danske instruktør Kasper Torsting, der ud over at være en anerkendt dokumentar- og reklamefilmsinstruktør, for nyligt også har skabt tv-serien “Ø” for Canal+ i Frankrig med store internationale og danske skuespillere.  Kasper Torsting siger om filmen:

”Krig & Kærlighed er et episk og brutalt kærlighedsdrama, der stiller spørgsmålet: Hvor langt er du villig til at gå for at redde dit liv, dit ægteskab og din ære? Og hvor langt kan relationen mellem to, der elsker hinanden egentlig strækkes? “

Ronnie Fridthjof er filmens producer og står bag flere store danske biografsucceser, senest Alle For Tre, der blev den mest sete danske biograffilm i 2017.

“Jeg glæder mig rigtigt meget til at producere en film, der tør at være episk og som ikke er bange for at dyrke de store følelser. Kombineret med Kasper Torstings talent for at skabe noget der virker naturligt og rørende uden det bliver patetisk, håber jeg at det kan give publikum en stærk og underholdende filmoplevelse.
Filmen er sat i en fascinerende historisk kontekst men 1. Verdenskrig er kun rammen. Kærlighedsdramaet er filmens kerne”, siger Ronnie Fridthjof.

Torsting og Fridthjof har sammen udviklet filmen, og visionen bag filmens univers kalder de for ‘episk realisme’.

“‘Episk realisme’ handler for mig om ambitionen om den store fortælling, der samtidig er solidt forankret i det nære og autentiske. Det valg føles rigtigt i en fortælling, der handler om et menneske der er splittet mellem sine traditionsbundne idealer, og den moderne virkelighed der trænger sig på.  Jeg er dybt taknemlig for den velvilje og interesse filmen allerede har modtaget, og glæder mig vanvittig meget til at komme igang med optagelserne”, siger Kasper Torsting.

Læs mere under billedet.

fridthjof_film_pressedag_farve_079_ny

6.000 dræbte sønderjyder under 1. Verdenskrig
Mere end 30.000 sønderjyder drog afsted under 1. Verdenskrig. Over 6.000 af dem blev dræbt. ’Den store krig’ er den blevet kaldt ude i verden. Mange danske historikere kalder den med rette ’den glemte krig’… Sønderjyderne kæmpede i tysk uniform, men hjertet bankede for Danmark.

Største produktion til dato med hjælp fra Danfoss fond og Star Wars-producer

KRIG & KÆRLIGHED produceres af Fridthjof Film, og er selskabets største projekt til dato. Filmens største støtter er Det Danske Filminstitut (Markedsordningen), Danmarks Radio samt Fabrikant Mads Clausens Fond der har bidraget med et større millionbeløb.

Derudover har de lokale kommuner, hvor størstedelen af filmen optages, Sønderborg og Tønder, støttet projektet. Senest er FilmFyn også kommet med ombord.

Filmen har som den første danske film opnået støtte hos den Tjekkiske Film Fond, idet dele af filmen optages i Tjekkiet. Den co-produceres med Film United og co-producer Rick McCallum, der er bedre kendt som producer af Star Wars-filmene.  Idet filmen naturligt foregår på dansk og tysk har Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) støttet projektet med co-producerne Christian Friedrichs og Kerstin Ramcke fra Nordfilm Kiel, der er datterselskab til et af Tysklands største produktionsselskaber, Studio Hamburg Production Group. Slutteligt er filmen støttet af Creative Europe MEDIA.

KRIG & KÆRLIGHED distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution. Filmen er desuden allerede præ-solgt til den tyske TV-kanal NDR og Norske TV2.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst undertegnede.

 Med venlig hilsen

 Have Kommunikation

Tlf. 33252107

Kontakt: Michael Feder, michael@have.dk, mobil: 22434942

 

Fakta om KRIG & KÆRLIGHED

 

Bekræftet rolleliste:

Sebastian Jessen: Esben

Rosalinde Mynster: Kirstine

Thure Lindhardt: Hansen

Ulrich Thomsen: Müller

Natalie Maduenõ: Marie

Morten Brovn: Jes

Holdet:

Instruktør og manusforfatter: Kasper Torsting

Producer: Ronnie Fridthjof

Fotograf: Jesper Tøffner

Producent: Fridthjof Film

Co-producenter: Nordfilm Kiel og Film United

Samarbejdspartnere: Det Danske Filminstitut, DR, Fabrikant Mads Clausens Fond, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH), Sønderborg Kommune, Tønder Kommune, FilmFyn, Creative Europe MEDIA, Den Tjekkiske Film Fond, NDR og TV2 Norge.

Distributør: Nordisk Film Distribution

Om Fridthjof Film:

Fridthjof Film A/S blev grundlagt i 2000 og er i dag en markant spiller indenfor spillefilm, TV-serier og dokumentarer. Selskabet søger altid en balance mellem kunstnerisk kvalitet og det kommercielle og har en lang historik med film der er åbnet nr. 1 i biografen og vundet priser på nogle af de største festivaler i verden som Cannes, Emmy Awards, Berlin Film festival, Venice m.fl., samt solgt til alle de største kanaler herunder HBO, Netflix, DR, TV2, Discovery, m.fl. Fridthjof Film samt de tre søsterselskaber, Postyr Postproduktion, Gilyd og Udstyrsfabrikken, har tilsammen over 40 dygtige medarbejdere der hver dag arbejder med film & TV. Fridthjof Film har et mangeårigt samarbejde med Nordisk Film der også ejer 25 % af aktierne.