Tom Wlaschiha

Fotograf: André Roehner

Pressemeddelelse Februar 2018

Den tyske Game of Thrones-stjerne Tom Wlaschiha får rollen som den tyske officer Gerhard i I KRIG & KÆRLIGHED, som bliver den første danske spillefilm nogensinde fra perioden under 1. verdenskrig.

Tom Wlaschiha er blevet verdensberømt med sin rolle som “The Faceless Man, Jaqen H’ghar” i tv-serien Game of Thrones som han har medvirket i siden Sæson 2 – i alt har han medvirket i 3 sæsoner af HBO’s megasucces. Nu er det lykkedes Fridthjof Film at tiltrække ham til den nye danske storfilm I KRIG & KÆRLIGHED, hvor han får rollen som den tyske officer Gerhard.

I storfilmen, som er skrevet af instruktør Kasper Torsting, spiller han blandt andre sammen med stortalentet Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ og Ulrich Thomsen.

Tom Wlaschiha spiller den tredje af filmens bærende roller som den lokale tyske officer Gerhard. Tom blev internationalt kendt, da han i 2012 fik rollen som den mystiske snigmorder Jaqen H’ghar i Game of Thrones. Han har derudover haft en bærende rolle i  krimiserien Crossing Lines og har medvirket i spillefilm som Resistance og den Oscar-nominerede Mr. Turner.

Historien

Da Esben desertere fra krigen er det for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og sønnen Karl efter 3 år.

Men alt er ændret i hans fravær…

En charmerende tysk officer har overtaget rollen som familiefar
og bejler kraftigt til Kirstines hjerte.

I skjul på sit eget loft bliver Esben vidne til dette mareridt og må
sætte alt ind for overlevelse, kærligheden og at redde familien.

Største produktion til dato med hjælp fra Danfoss fond

I KRIG & KÆRLIGHED produceres af Fridthjof Film, og er selskabets største projekt til dato. Filmens største støtter er Det Danske Filminstitut (Markedsordningen), Danmarks Radio samt Fabrikant Mads Clausens Fond der har bidraget med et større millionbeløb.

Derudover er filmen støttet af Sønderborg Kommune, Tønder Kommune og FilmFyn.

I KRIG & KÆRLIGHED co-produceres med det tjekkiske selskab Film United og det tyske selskab Nordfilm Kiel. Idet filmen naturligt foregår på dansk og tysk har Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) og filmen er desuden støttet af Creative Europe MEDIA.

I KRIG & KÆRLIGHED får gallapremiere i Sønderborg på 100-årsdagen for afslutningen på 1. Verdenskrig d. 11. november 2018.

I KRIG & KÆRLIGHED distribueres i Danmark af United International Pictures. Filmen er desuden allerede præ-solgt til den tyske TV-kanal NDR og Norske TV2.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst undertegnede.

Med venlig hilsen

Have Kommunikation

Tlf. 33252107

Kontakt: Michael Feder, michael@have.dk, mobil: 22434942

 

 

Fakta om I KRIG & KÆRLIGHED

 

Rolleliste:

Sebastian Jessen: Esben

Rosalinde Mynster: Kirstine

Tom Wlaschiha: Gerhard

Thure Lindhardt: Hansen

Ulrich Thomsen: Müller

Natalie Maduenõ: Marie

Morten Brovn: Jes

Holdet:

Instruktør og manusforfatter: Kasper Torsting

Producer: Ronnie Fridthjof

Fotograf: Jesper Tøffner

Producent: Fridthjof Film

Co-producenter: Nordfilm Kiel og Film United

Samarbejdspartnere: Det Danske Filminstitut, DR, Fabrikant Mads Clausens Fond, Nordisk Film & TV Fond, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH), Sønderborg Kommune, Tønder Kommune, FilmFyn, Creative Europe MEDIA, Den Tjekkiske Film Fond, NDR og TV2 Norge.

Distributør: United International Pictures