Fridthjof Film

Fridthjof Film blev grundlagt i 2000 af Ronnie Fridthjof, og er i dag kendt som en markant spiller indenfor spillefilm, TV-serier og dokumentarer i Danmark.
Vi søger altid at finde en balance mellem kunstnerisk kvalitet og det kommercielle. Dette lykkedes eksempelvis med den Cannes-vindende ARMADILLO, der samtidig med festival successen blev den 2. mest sete dokumentarfilm i danske biografer nogensinde. Også dramaserien HEARTLESS, der er solgt til hele verden, herunder HBO og Netflix, fandt sin vej til Berlin filmfestival, hvor den som den første TV-serie nogensinde blev udvalgt til programmet “Generations”. Firmaet blev for alvor kendt i 2008 da Blockbusteren BLÅ MÆND uden om det traditionelle støttesystem overraskede alle med 450.000 solgte billetter. Fra samme instruktør, Rasmus Heide, har vi efterfølgende produceret JULEFROKOSTEN, ALLE FOR ÉN, ALLE FOR TO og ALLE FOR TRE der alle er åbnet som nr. 1 i biograferne og er nogle af de mest sete film på TV2 i Danmark.

IMDB

Find vej

Fridthjof Film A/S
Spontinisvej 7
2450 København SV
Denmark

Fridthjof Film holder til på Skofabrikken – det kreative filmmiljø i København SV lige ved siden af Valby Hallen. Der er gratis parkering, og ellers ligger vi fem minutters gang fra Ny Ellebjerg station som nås med både linie A, E og F.

Email: mail@f-film.com

Faktura og andet økonomi skal sendes til:
faktura@f-film.com

Hvem er vi

Ronnie Fridthjof

Producent

Tlf: 28 72 13 02 
Assistent: patoronnie@f-film.com

Ronnie har arbejdet i mediebranchen siden han som den yngste i verden startede og drev en radiostation, kun 11 år gammel.

Han er uddannet på Den Europæiske Filmhøjskole, som han i dag også sidder i bestyrelsen af. Senere videreuddannet hos Nordisk Film og taget supplerende kurser på Den Danske Filmskole.

Ronnie har produceret prisvindende successer som BLÅ MÆND, ARMADILLO, ALLE FOR EN/TO/TRE og HEARTLESS.

Filmmagasinet Ekko har udnævnt ham som en af de mere indflydelsesrige personer i den danske filmbranche, bl.a. pga. hans store involvering i de fremtidige forretningsmodeller for branchen. I 2013 blev han overrakt IB-prisen, der gives af danske filminstruktører til producenter med særligt flair for iværksætteri og alternative måder at tænke på.

Marcella Lindstad Dichmann

Producer

Marcella@f-film.com
Assistent : patomarcella@f-film.com
Tlf: 26 83 30 39

Marcella startede som producer hos Fridthjof Film i foråret 2017. Hun har en lang erfaring med at producere familiefilm for ASA Film, hvor hun har produceret den prisvindende succes MGP MISSIONEN, som blandt andet var nomineret til en Krystalbjørn i Berlin, samt de populære FAR TIL FIRE film. Marcella har desuden produceret det hæsblæsende gameshow  ”Livredderne”, i samarbejde med Trygfonden og Highwire, til DR Ultra.Sideløbende har hun varetaget opgaver som Semifinale jury for The International Emmy Awards Kids, Voting Member for EFA, samt for nylig deltaget som sparringsgruppedeltager hos Børnerådet, for at sikre bedre vilkår for børn i branchen.  Via FilmFyns nye initiativ FilmBiz, som er et kompetanceudviklingsforløb for alle med tilknytning til filmbranchen i Region Syddanmark, deltager hun som underviser. Marcella er også uddannet arbejdsmiljøleder og har samtidig taget supplerende kurser på Den Danske Filmskole.

Mille Bjørke

Producer

mille@f-film.com 
Assistent : patomille@f-film.com
Tlf: 20 85 86 25

Mille er netop blevet færdiguddannet fra Super16 med sin afgangsfilm SØSTRE. Hun har været ansat på Fridthjof Film siden 2013 og har blandt andet været med til at producere TV-serien HEARTLESS og ALLE FOR TRE. Mille har før arbejdet for Nimbus Film og som freelance assistent på produktioner for Toolbox Film og SF Film. Hun har tidligere læst masterniveauet “Producing for Film and Television” på UBC i Vancouver, Canada. Undervejs arbejdede hun som PA på FOX TV-serien FRINGE.Det er også blevet til en del kortfilm, hvor flere af dem har vundet priser på diverse festivaler, herunder 4REALITY og FOREVER YOUNG.

Miriam Nørgaard

Producer

Miriam@f-film.com
Assistent : patomiriam@f-film.com
Tlf: 31 41 21 03

Miriam har produceret flere af Fridthjof Films store dokumentarfilm som THE WAR SHOW, VÅBENSMUGLINGEN og den dansk/canadiske film, EDDIE – THE SLEEPWALKING CANNIBAL. Miriam startede som udvikler på Det Danske Filminstitut som filmkonsulent for børn og unge fra 2006-2010. Her støttede hun 40 film i alle genrer og længder til målgrupper fra tre år til de unge ikke er unge længere. Hun er oprindeligt uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole med otte spillefilm bag sig, heriblandt PUSHER 3 og KLATRETØSEN. Hun har endvidere en master i innovation og ledelse i komplekse systemer fra CBS/AAU, med speciale i unge instruktørers udviklingsmuligheder i karrierebygning. Nørgaard har endvidere erfaring som tutor gennem EDN og gæstelærer på Den Danske Filmskole, Danmarks journalisthøjskoles efteruddannelse og medievidenskab på AAU.

Rasmus Heide

Instruktør

Rasmus@f-film.com

Rasmus Heide har været med helt fra starten og står som instruktør og forfatter bag stort set alle Fridthjof Films største succeser – BLÅ MÆND, JULEROKOSTEN, ALLE FOR ÉN/TO og senest ALLE FOR TRE, der har premiere til februar 2017. Heide har vundet Robert-festens publikumspris tre gange – for BLÅ MÆND i 2009, ALLE FOR ÉN i 2012, og for ALLE FOR TO i 2014. Derudover blev BLÅ MÆND tildelt Svend-prisen, og ALLE FOR TO vandt en Zulu-award for Årets Film i 2013.

Emma Drost Jensen

Junior Producer

emma@f-film.com

Tlf: 21 90 40 84

Emma Drost Jensen startede som producerassistent på Fridthjof Film I foråret 2015. Hun arbejder nu som juniorproducer under Miriam Nørgaard, og har blandt andet været med på dokumentarfilmene THE WAR SHOW og SKYGGEN AF EN HELT. Tidligere har hun en bachelor i æstetik og engelsk litteratur fra Oslo Universitet, samt en kandidatgrad i medievidenskab fra Århus Universitet. I forbindelse med studiet har hun været med til at producerer flere kortfilm.

Kristoffer Lindved Karkov

CFO

Mail: kristoffer@f-film.com

Tlf: 61 31 77 39

Kristoffer er husets talnørd, der håndterer budgetter, costrapporter og regnskaber. Han har været ansat hos Fridthjof Film siden april 2016. Han er uddannet cand.merc.aud fra CBS og har ud over brancheerfaring haft 8 års revisorerfaring, og har blandt andet været ansat som revisor hos KPMG og EY.

Stephanie Wiese

Associate Producer

Mail: stephanie@f-film.com

Tlf: 31271748

Stephanie er netop uddannet fra New York Film Academy i Los Angeles. Hun startede som producerassistent hos Fridthjof Film i foråret 2017. Hun har tidligere arbejdet hos Beofilm og som freelance assistent på Super16 og TISCH NYU produktioner.
Stephanie har desuden en skuespillerbaggrund og har optrådt foran kameraet på produktioner som “The Danish Girl”, “LA Kidnapping” og den prisvindende kortfilm “Wonders of Love”.

Julius A. Plambech

 Producer Assistent

Mail:  julius@f-film.com
Tlf: 28 72 13 02

Julius er yngstemand hos Fridthjof. Han har siden gymnasiet arbejdet hovedsageligt på filmset både foran og bag kameraet. Han har tidligere arbejdet som lysmand, statistkoordinator og producer når det er kommet til det tekniske bag kameraet. Foran har han også optrådt som skuespiller og stuntmand. Han har sidenhen produceret sine egne produktioner som bla. har omhandlet det Københavnske natteliv og ting han synes der bevægede sig inden for den Københavnske ungdom og i takt med det, fået erfaring og viden inde for producerfaget.

Nadia Kvist

 Producer Assistent

Mail: nadia@f-film.com
Tlf: 61 60 47 58 

Nadia har været ansat som producerassistent hos Fridthjof Film siden foråret 2017. Nadias brede forståelse for filmmediet har bund i hendes baggrund som skuespiller, hvor hun de seneste mange år har medvirket i teaterforestillinger, musicals, kortfilm og reklamefilm. For nyligt har hun produceret sin første uafhængige kortfilm, og har ydermere assisteret flere forskellige poster bag kameraet på mindre produktioner. Nadia stræber efter at blive producer i indland såvel som udland og som en ny, stærk profil bidrage bemærkelsesværdigt til den danske – og udenlandske – filmskat.

Anne-Marie Holstein Qvortrup

 Producer Assistent

Mail: patomarcella@f-film.com
Tlf: 22992428

Anne-Marie startede som producerassistent hos Fridthjof i foråret 2017. Anne-Marie blev færdiguddannet fra en 2-årig designuddannelse på Fashion Design Akademiet i 2012, men har altid haft en stor interesse for film og TV, som har manifesteret sig selv i hjemmeinstruerede film og teatervisninger. Efter at havde taget flere fag, som Teater og Filmanalyse, på Borups Højskole i København, blev hun kostumeassistent på flere spillefilm for Zentropa og ASA Film. Anne-Marie blev hurtigt betaget af det drive og den energi som findes på film- og TV produktioner. Efter et ophold i London, med undervisning i Screenwriting, blev det klart for Anne-Marie at hun ville finde sig bedst til rette i produktionsafdelingen. Anne-Marie har senest arbejdet som producerassistent hos ASA FILM i halvandet år.

Benedicte Hedvig Anderson

 Paktikant

Mail: intern@f-film.com
Tlf: 60 60 26 93

Benedicte Hedvig er pratikant hos Fridthjof siden Januar 2017.

Hun studerer på en filmskole i Århus, med den lange titel- VIA film & transmedia, multiplatform, storytelling and production. Her har hun tillært sig en bred forståelse af filmmediet, og har arbejdet med alt fra VR, spil, kortfilm, reklamer, kunstfilm og fotografering.
Hendes interesse som producer, opstod da hun kom på udveksling på den norske filmskole Westerdals i Oslo. Her fandt Benedicte ud af at det var mindst ligeså kunstnerisk at stå for ledelse af en filmproduktion, istedet for at stå bag kameraet. Inden hun begyndte på filmskolen, tog hun en Masteruddannelse i Kommunikation og Coaching. Med en stor interesse for psykologi og feminisme, stræber hun efter at være et stærkt og ungt producerbidrag i en ny generation af filmskabere.
Hun mestrer ligeledes kunsten at manusindbinde og voldskopiere diverse, filmiske treatments.